Slik finner du jobber for å tjene penger hjemmefra

Det er mange som sitter med kompetanse de kunne brukt til å tjene ekstra penger, eller starte en egen geskjeft på nett. Det gjelder bare å finne de rette plattformene for å gjøre dette. 

Om du for eksempel er flink til å skrive artikler, er det flere plattformer du kan bruke for å få deg skriveoppdrag. Du kan også ta et innførende skrivekurs på nett som hjelper deg i gang med å finne kunder.

Da kan også finne oppdrag å oversette fra et annet språk til norsk, eller gjøre enkelt dataarbeid. med å samle inn informasjon for nettsider.

Mulighetene er mange, og vi skal se på litt forskjellige type jobber her for å gi deg litt inspirasjon for å komme i gang. 

1. Skribentjobber

Er du flink til å skrive og komme opp med ideer for artikler, kan dette være en spennende jobb for deg. det finnes mange frilanser oppdrag på for eksempel Upwork hvor de ser etter skribenter. 

Men på slike plattformer som Upwork er det ikke enkelt å starte med en gang uten noe arbeid å vise til. Er du helt ny kan det være en fordel å sjekke ut disse plattformene først: 

Boostcontent – Et svensk firma som får inn skriveoppdrag på norsk hele tiden. Betalingen ligger som regel på 21 kroner per 100 ord, og en erfarne skribenter kan enkelt skrive 1000 ord per time – spesielt om de har klare instrukser å gå etter. 

Du kan selvfølgelig finne bedre betalte skriveoppdrag etter hvert, men dette er en god plass å begynne for å få erfaring og få publiserte artikler du kan vise til. 

Topcontent – veldig likt Boostcontent på mange måter, men betalingen er litt lavere. 

Det er sjeldent du finner oppdrag over 15 kroner per 100 ord, men du får gjerne litt mer kompliserte og bedre betalte oppdrag etter hvert som du skriver for dem. 

2. Oversettere

Kan du flere forskjellige språk? Nordmenn er som regel flinke på både engelsk, svensk eller dansk, og tro det eller ei så er det mange daske og svenske firma som leter etter norske oversettere. 

Årsaken er ikke først og fremst at vi ikke forstår hverandre, men har du ikke norsk innhold på din svenske eller danske nettbutikk, får du ikke trafikk fra Norge. 

Men hvor finner du klienter? 

Det enkleste er å søke hos bedrifter som får inn mye oversettelsesoppdrag. Her kan du prøve

Upwork.com

Freelancer.com

Translationdirectory.com

Men husk at det er vanskelig å få seg oppdrag uten å ha en portfolio å vise til. Derfor kan du poste innlegg hvor du kan vise frem dine oversettelser, slik at klienter blir mer interessert i å bruke deg. 

3. Google/Facebooks reklameeksperter

Mange bedrifter ønsker å ha noen som kan kjøre google og facebook kampanjer for dem, og her er det god butikk for dem som vil sette seg inn i dette. 

Men dette krever en god del hjemmestudie før du kan sete i gang med å få klienter, ettersom de fleste vil at du skal gjennomgå Facebook og Google sin kurs først. 

Det er helt gratis å påmelde seg, og du kan bruke så lang tid du vil. Men er du interessert i en karriere innenfor markedsføring, er dette to kurs du bør absolutt investere litt tid på. 

Disse to markedsføringskanalene er hva bedrifter er mest interessert i, derfor bør du bruke mye tid disse for å bli proff på dette. 

Da kan du enkelt starte din egen bedrift etter hvert med masse potensielle klienter å finne på frilanser plattformer eller å oppsøke bedrifter selv som vil ha under i Norge. 

4. Kundeservicejobber

Har du erfaring fra kundeservice kan du også finne frilanseroppdrag hvor du kan jobbe hjemmefra. Så lenge du har egen PC, støyfritt headset og er godt kjent med CRM-systemer, kan du finne oppdrag ganske ofte på frilansplattformer. 

Du kan for eksempel ta på deg flere oppdrag og kjøre en fast pris per dag for dine kunder for å besvare e-poster innen rimelig tid. Ikke alle nettsider har like mye trafikk hver dag, derfor kan du fint sjonglere flere nettsider samtidig. 

5. Moderatorjobber

Det er mange som opererer chat kanaler eller forum som trenger administratorer. En moderator følger med på at alt går riktig for seg – ingen banning, utskjelling av andre medlemmer, eller innlegg med obskøne ting som ikke hører hjemme på forumet. 

Slik jobber kan være godt betalt, men ofte er det ugunstige arbeidstider som helt og helligdager. Men er du ikke så opptatt av dette kan modereringsjobber være en hyggelig jobb å gjøre hjemmefra. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *