Bedre bilforsikring bonus hver sjette måned

For yngre mennesker i Norge kan bilforsikrings være svinedyrt når du starter uten bonus.  Derfor er det mange foreldre som hjelper barna sine med første bilforsikring og tegner den på seg selv. Om foreldre har 75% bonus, kan de også få dette på en tilleggsbil og bare betale et tillegg for ung sjåfør.

 Men det er visse ulemper med denne ordningen. Vi skal se på bonusreglene og hvordan du kan rykke opp raskere på bonusstigen hos forsikringsselskapene. 

Må være samsvar mellom eier og forsikringstaker

Det er mange som tror at du kan forsikre en bil på sine foreldre og fortsatt stå som eier på bilen. Riktignok kan barn være registrert som bruker av kjøretøyet, men dette gir de fortsatt ikke krav på bonusen som er opptjen på bilen mens den står på foreldres polise. 

For å få bonusen må det være samsvar mellom forsikringstaker og eier på bilen. Om ikke, betyr dette betyr at den dagen barna må opprette sin egen polise på bilforsikring med en bil som er registrert i sitt eget navn, starter de likevel på en startbonus. Denne startbonusen ligger som regel på 40 til 50 %, og du får ikke bonusopprykk mer enn en gang i året om du forholder deg til det samme selskapet. 

Men skifter du selskap etter 6 måneder, har du krav på bonusopprykk med en gang om du skifter selskap. Som regel er det 1 måneds oppsigelsestid hos forsikringsselskaper, så du kan allerede ta kontakt med et nytt selskap etter det har passert 5 måneder. 

75 % bonus på halvparten av tiden

Gjør du dette konsekvent hver sjette måned ( og har ikke hatt noen skader i mellomtiden), kan du rykke opp til 70 % bonus etter ett år istedenfor to år. 

Videre står du som regel på 70 % i enten 3 eller 5 år avhengig av selskapet, men her også kan du rykke opp raskere hver sjette måned, altså nå 75 % bonus i løpet av 1,5 år. 

Du kan altså få en fullt opptjent bonus i løpet av 3,5 år med denne metoden, noe som normalt tar hele 7 til 8 år. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *