Få støtte til ditt prosjekt med folkefinansiering

Det finnes mange forskjellige måter du kan samle inn penger til din gründervirksomhet. Hvilken plattform du skal bruke er avhengig av hvor mye penger du vil samle inn, og om du vil betale tilbake pengene eller ikke. 

Uansett hvilken plattform du bruker, er det vanlig å gi noe insentiver til investorene, og vi skal gå gjennom forskjellige typer insentiver du kan gi til giverglade nordmenn som ønsker å støtte deg.

Folkefinansiering uten krav til sikkerhet eller tilbakebetaling

Planlegger du et helt nytt prosjekt og er ikke sikker på hvor lønnsomt det kommer til å bli, eller at gründervirksomheten ikke krever så mye kapital, er det beste å velge en plattform som ikke krever tilbakebetaling, men tar en prosentandel av inntektene du får inn. 

De mest kjente plattformene for dette i Norge er Spleis fra Sparebank 1 og Bidra.no. Men selv om disse sidene ikke har noe krav om tilbakebetaling av midler du har fått, er det fortsatt lurt å gi noe tilbake til investorene. 

Skal du for eksempel utgi en plate, kan det være lurt å gi investorer en signert kopi når den er ferdig produsert. det samme gjelder produkter du ønsker å produsere, eller tjenester du ønsker å levere. 

Men disse plattformene for folkefinansiering passer best for gründervirksomheter som ikke krever en masse egenkapital fra oppstart, men beløp opptil 100 000 er ikke umulig å få inn på disse plattformene. 

De er også oversvømt av små prosjekter for veldedighet og innsamling til forskjellige støttegrupper og fritidsaktiviteter for ungdommer. Dette er nettsteder for alle og enhver som trenger penger, og ikke spesifisert for gründervirksomheter.

Lånebasert folkefinansiering

Har du en klar forretningsplan og et veldig godt forretningskonsept som kan skape mange arbeidsplasser i Norge? Da bør du heller satse på lånebasert folkefinansiering. 

Her tar ikke plattformen noe fra selve beløpet du har innsamlet, men de tar en årlig rente på lånet, og gir da insentiver til investorene hvert år i form av rente. 

Skal du få mest utbytte av lånebasert folkefinansiering, anbefales det at du tar kontakt med et markedsføringsbyrå for å hjelpe deg utforme din kampanje, eller andre som har mer erfaring med startups og innsamling av penger. 

Hva trenger du for å få folkefinansiering

Du må først og fremst ha et klart forretningskonsept med forventet inntekt. Alle detaljer rundt konseptet, hvem du er, og hvorfor du er riktig person for dette prosjektet er veldig viktig å få tydelig frem. 

Plattformer du kan bruke er:

  • Folkeinvest – gir investorer muligheten til å kjøpe aksjer i selskapet ditt. Passer best for eksisterende selskaper som har inntekter å vise til og trenger mer kapital for å vokse.
  • Fundingpartner – perfekt for eiendomsselskaper og entreprenørvirksomheter som trenger kapital for å fullføre eiendomsprosjekter. 
  • Perx – Passer fint for både bedrifter som er helt i oppstartsfasen og trenger noe kapital for å komme i gang med virksomheten.

Det finnes også flere plattformer du kan bruke, men disse har nok de fleste investorene som du er ute etter. Du kan se flere på Norsk Crowdfunding Forening hvor de har en stor oversikt over norske nettsider for folkefinansiering med forskjellig type kriterier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *