Refinansiering av forbrukslån

For å redusere dine månedlige kostnader på lån og kreditter, finnes det mange forskjellige alternativer. 

Du har sikkert sett reklamer om lån på dagen for å rette opp i dine gjeldsproblemer, men sannheten er at dette kan være en lengre prosess avhengig av din økonomiske situasjon. 

Her skal vi gå gjennom flere alternativer til refinansiering av forbrukslån som faktisk fungerer. 


Slå sammen alle kreditter og smålån

For å gjøre dette og få det beste tilbudet for refinansiering av smålån og kreditter, bør du søke til flere forskjellige banker. 

Det høres kanskje overveldende ut å måtte bruke en masse fritid på å søke om banklån, men heldigvis finnes det muligheter for å søke om refinansiering til flere banker samtidig. 

Det beste av alt er at dette koster deg ingenting, og du kan få tilbud fra flere banker som er interessert i å hjelpe deg med å rydde opp i økonomien. 

Fordelen med å bruke nettsider som Axofinans

  • Du får sendt søknaden din til over 20 banker samtidig
  • Tjenesten koster ingenting å bruke
  • Du lar bankene konkurrere om deg

Dette betyr at du kan gjøre jobben mye enklere ved å sende samme søknad til flere banker, og ikke kaste bort en masse tid på å sende individuelle søknader. 

Når du sender inn søknaden, får du en egen side hos Axofinans hvor du får oversikt over tilbudene fra de forskjellige bankene. 

I og med at det er flere aktører du søker til, betyr dette at bankene må konkurrere litt for å få deg som kunde. 

Eksempel: Effektiv rente 13,7 % med lån på 100,000,- over 5 år, kostnad 35,858 totalt 135,858,-.

Hvorfor er det gratis å søke om refinansiering? 

Axofinans fungerer som meglere for forbrukslånsbanker. Dette betyr at de samler inn informasjon om kunder som deg og videresender søknaden til alle bankene. 

Om du ønsker å akseptere et tilbud på forbrukslån fra en av bankene, får Axofinans en kommisjon fra banken. Derfor trenger du ikke å tenke på å betale for å motta et lånetilbud, og du er ikke forpliktet til å signere en avtale om du ikke er fornøyd med tilbudene.

Hva slags lån kan du refinansiere?

Du kan søke om å refinansiere både forbrukslån og kredittkort for å slå alt sammen i et lån. Istedenfor å betale rente og gebyrer til flere forskjellige banker, får du alt på en oversiktlig regning som gir deg muligheten til å enten spare penger eller blir raskere gjeldfri. 

Kan jeg refinansiere lån med betalingsanmerkning?

Det finnes banker i Norge som kan refinansiere gjeld selv om du har betalingsanmerkninger. Dette kalles for et omstartslån og krever at du kan stille sikkerhet i bolig eller eiendom, eller har en kausjonist som kan stå for sikkerhet. I søknadsskjemaet kan du fylle ut om du har betalingsanmerkninger, og dermed søke til banker som er aktuelle å hjelpe deg med å få et omstartslån. 

Kriterier for å søke om refinansiering av forbrukslån

Forbruksbanker kan operere med forskjellige kriterier for å innvilge lån. Det er nettopp derfor det er lurt å søke til flere samtidig. Men enkelte ting er felles for alle banker: 

  • Du må være 18 år eller eldre (de fleste 21 år) for å få et forbrukslån
  • Du må ha dokumenterbar inntekt
  • Du kan ikke låne over 5 ganger inntekten din
  • Nedbetalingstid for refinansiering kan ikke være lengre enn 15 år

Det finnes også noen unntak i disse reglene, om du for eksempel har eiendom du kan stille i pant, eller at du har en kausjonist som er villig til å stå ansvarlig for gjelden sammen med deg. 

Men i utgangspunktet er dette de viktigste kriteriene, og du bør søke før du begynner å få problemer med å betale regningene dine. Mange forbruksbanker vil ikke akseptere en søknad dersom du har betalingsanmerkninger eller inkasso. 

Refinansiering med sikkerhet  

Det rimeligste alternativet for å refinansiere forbrukslån, billån eller andre kreditter, er å slå disse sammen med boliglånet. Mange er redde for dette, i og med at de føler at de ikke blir kvitt gjelden raskere ved å følge nedbetalingsplanen for boliglånet. Men sannheten er at det er aldri lønnsomt å betale mer rente enn du egentlig behøver, og et bolig lån er det rimeligste av alle lånene du har. 

I tillegg kan du beregne lånet slik at du får nedbetalt opplånet ut i fra planen. La oss si at du har 100 000 kroner i kredittgjeld og vil nedbetale dette i løpet av 5 år. Da kan du beregne hvor mye du må betale over 60 måneder for å bli kvitt denne gjelden, og i tillegg nyte godt av lavere rente på boliglånet kontra et forbrukslån. 

1 thoughts on “Refinansiering av forbrukslån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *